Hradecké dni Ľudovíta Štúra - Soukup, František: 1871-1940 1903-1994; Baláž, Jozef: 1923-2006; Blahová, Anna: 1949- (Modra Múzeum Ľudovíta Štúra, 1996)
Životopisná publikácia doplnená básňami.
Epilóg. Slovo na záver o knihe a autorovi. Literatúra.
Bibliogr. s. 166
Keywords: 1815-1856 -- Soukup, František (český politik, právnik, novinár a publicista, 22.8.1871 Kamenná Lhota - 11.11.1940 Praha); biografie; životopisy; korene; básne autorské; osobnosti literárne; Hradec Králové (Česká republika); Hradec Králové (Česká republika); Štúr, Ľudovít, pseudonymy: B. Dunajský, Bedlivý Ludorob, Boleslav Záhorský, Brat Sloven, Ein Slave ai (bol slovenský politik, filozof, historik, jazykovedec, spisovateľ, básnik, publicista, redaktor a pedagóg. Je po ňom pomenovaná planétka (3393) Štúr. Ľudovít Štúr bol najvýznamnejší predstaviteľ slovenského národného života a vedúca osobnosť slovenského národného obrodenia v polovici 19. storočia, kodifikátor slovenského spisovného jazyka založeného na stredoslovenských nárečiach (okolo 1843), jeden z vedúcich účastníkov Slovenského povstania v rokoch 1848-1849 a poslanec uhorského snemu za mesto Zvolen v rokoch 1847-1848. * 28.10.1815 Uhrovec, Rakúske cisárstvo (dnes Slovensko) - 12.01.1856 Modra, Rakúske cisárstvo (dnes Slovensko)