Jednooký: Veronika Lackovičová. Anuľa Berecová. Zdravotná sestra Filoména - Čeretková-Gállová, Marína: 1931-; Gállová, Marína: 1931- (Nová próza, 1978)
V najnovšej próze pomenovanej hlavnej postavy jednookého Vinca Vavru rieši problémy všeobecne ľudské, spoločné mužom i ženám, viacerým generáciám. Na malom priestore sa autorka pokúsila zobraziť pomerne veľký časový úsek, v ktorom rozoberá v tesnej spätosti so spoločensko-historickým vývinom životné osudy otca a jeho dcéry Evy Vavrovej.