Kalendár - Dušek, Dušan: 1946-; Nágel, Dušan: 1949- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1983)
Život ludí v malom mestecku s každodennými radostami i starostami v období socializmu. D. Dušek je predstavitel spisovatelov pôsobiacich po roku 1945, ktorý venuje velkú pozornost zobrazeniu mládeže a taktiež sa v jeho próze zameriava na oblast Záhoria. Oba tieto znaky sa nachádzajú aj v diele KALENDÁR. Konflikt je medzi rozprávacom diela a jeho mladším bratom. Ako to už býva v mnohých rodinách, ani tu dni neuplynú bez každodenných hádok, ktorým však autor neprikladá významnú úlohu.
Ilustr. na front. a predsádke.
Keywords: poviedky autorské; poviedky z detstva; humoristické poviedky; próza; Dušek, Dušan (slovenský básnik, prozaik, scenárista, autor literatúry pre deti a mládež. Nar. 04.01.1946 Gbelce, Slovensko -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); Nágel, Dušan (slovenský maliar, ilustrátor, tvorca poštových známok a voľnej tvorby. Nar. 28.12.1949 Rimavská Sobota -); slovenská literatúra - texty