Náprstok : Zopár idylických fotografií poštmajstra Emanuela, požičaných zo starého albumu a vydaných vlastným nákladom ako pohľadnice - Dušek, Dušan: 1946- (Erb, 1985)
Staršia zbierka poviedok Dušana Dušeka Náprstok vychádza v novšom vydaní. Ako sám píše na obálke pôvodného vydania: "V tejto knižke všeličo chýba, ale možno je v nej niečo také, čo zase chýba inde." Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa oplatí túto knihu čítať po rokoch znova.