Náprstok Zopár idylických fotografií poštmajstra Emanuela, požičaných zo starého albumu a vydaných vlastným nákladom ako pohľadnice - Dušek, Dušan: 1946-; Blažo, Pavol: 1943- (Bratislava Smena, 1985)
Staršia zbierka poviedok Dušana Dušeka Náprstok vychádza v novšom vydaní. Ako sám píše na obálke pôvodného vydania: "V tejto knižke všeličo chýba, ale možno je v nej niečo také, čo zase chýba inde." Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa oplatí túto knihu čítať po rokoch znova.
Rozlož. ilustr. tit. list. Ilustr. na predsádkach.
Keywords: poviedky autorské; humoristické poviedky; próza; slovenská literatúra - texty; Dušek, Dušan (slovenský básnik, prozaik, scenárista, autor literatúry pre deti a mládež. Nar. 04.01.1946 Gbelce, Slovensko -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -)