Snívanie v tráve - Farkašová, Etela: 1943- (Nová próza, 1983)
V centre pozornosti Etely Farkašovej v deviatich poviedkach, ktoré tvoria túto knihu, je dnešná žena s problémami, ktoré prináša jej súkromný i pracovný život. V popredí autorkinho záujmu je citový svet jej literárnych postáv, často až mimuciózna analýza tejto zložky ľudskej osobnosti sa nevyhýba ani pocitom prehry ci dezilúzie. Krízové momenty, v ktorých sa ocitajú hrdinky týchto próz, sú predovšetkým podnetom na zamyslenie a názorovú konfrontáciu, svojím niekedy až tragickým odtieňom pôsobia očisťujúco a mobilizujúco. ..