Snívanie v tráve - Farkašová, Etela: 1943-; Rónaiová, Veronika: 1951-; Blažo, Pavol: 1943- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1983)
V centre pozornosti Etely Farkašovej v deviatich poviedkach, ktoré tvoria túto knihu, je dnešná žena s problémami, ktoré prináša jej súkromný i pracovný život. V popredí autorkinho záujmu je citový svet jej literárnych postáv, často až mimuciózna analýza tejto zložky ľudskej osobnosti sa nevyhýba ani pocitom prehry ci dezilúzie. Krízové momenty, v ktorých sa ocitajú hrdinky týchto próz, sú predovšetkým podnetom na zamyslenie a názorovú konfrontáciu, svojím niekedy až tragickým odtieňom pôsobia očisťujúco a mobilizujúco. ..
Ilustr. na front. a predsádke.
Keywords: poviedky autorské; psychologické poviedky; poviedky o ženách; próza; Farkašová, Etela (slovenská prozaička, esejistka, filozofka, publicistka, poetka, prekladateľka, 5.10.1943 Levoča -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); Ronaiová, Veronika (slovenská výtvarníčka, maľba, kresba, pedagóg. *1951 Kremnica, Slovensko -); slovenská literatúra - texty