Dievča a šťastie - Feldeková, Oľga: 1943-; Krátky, Ľubomír: 1939- (Bratislava Smena, 1979)
...zase by sa dalo povedať, že ide o záznamy z každodenného života. No akoby sa zmenilo už poetično alebo akoby sa autorka naučila otvárať aj ďalšie dvere, rozširuje svoj register, no takým nebadaným spôsobom, že menej citlivý čitateľ by mohol namietnuť, akoby tu šlo o autentické záznamy a akoby bolo možné takúto knižku napísať ľahko. Keby to však bola pravda, autorka by písala hrubšie knižky. Za zdanlivou jednoduchosťou skrýva sa vždy práca, ale môžeme to aj ináč povedať, spisovateľ môže aj vyberať, vyberať aj z toho, čo sa nám zdá všedné, spisovateľ vie predsa uplatniť svoj vkus aj v každodennom živote a vie, čo má vyberať.
Mimo edície.
Keywords: poviedky autorské; novely autorské; sociálne poviedky; Feldeková, Oľga, rodená Lukáčiová (slovenská prozaička, publicistka, novinárka, scénáristka, dramatička a prekladateľka, manželka spisovateľa Ľubomíra Feldeka. * 28.03.1943 Martin, Slovensko -); psychologické poviedky; Krátky, Ľubomír (slovenský knižný grafik, typograf, kaligraf. Za svoju tvorbu získal desiatky uznaní a ocenení doma i v zahraničí. Iba v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska mal za typografiu ocenených približne 100 kníh. Nar. 19.03.1939 Bratislava, Slovensko -); próza; slovenská literatúra - texty