Život a dielo Ľudovíta Štúra - Hučko, Ján: 1929-2001 (Tradícia a dnešok, 1984)
Autor prináša viaceré nové poznatky a závery o Štúrovom diele a jeho úlohe v slovenskom národnom živote a objasňujúce dôležité otázky slovenského národného obrodenia. Práca sa svojou závažnou problematikou, odbornou analýzou a kultúrnym étosom zaiste zaradí medzi významné marxistické diela o našich národných buditeľoch.