Vône podbránia, vône bylín - Habaj, Ivan: 1943- (Erb, 1986)
Súbor poviedok Ivana Habaja Vône podbránia, vône bylín možno charakterizovať i psychologicky ladenú galériu ľudských typov, postáv postihnutých samotou, izoláciou, rozčarovaním, ale aj silným kritickým postojom k morálnej vlažnosti okolia, príbuzných mladej generácie.