Sedem poviedok - Habaj, Ivan: 1943- (Nová próza, 1984)
Otec zomrel už dávnejšie, matka však iba nedávno, pred necelými Troma mesiacmi.Odvtedy je rodičovský byt prázdny.Na Dnešné časy to nie je nijaký luxusný byt, nachádza sa na prvú poschodí ošumelého činžiačika dokončeného v treťom desaťročí tohto storočia, na sklonku dobrých rokov, ktore predchádzali velkej hospodárskej kríze.