Sedem poviedok - Habaj, Ivan: 1943-; Grečner, Dušan: 1944-; Blažo, Pavol: 1943- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1984)
Otec zomrel už dávnejšie, matka však iba nedávno, pred necelými Troma mesiacmi.Odvtedy je rodičovský byt prázdny.Na Dnešné časy to nie je nijaký luxusný byt, nachádza sa na prvú poschodí ošumelého činžiačika dokončeného v treťom desaťročí tohto storočia, na sklonku dobrých rokov, ktore predchádzali velkej hospodárskej kríze.
Obsah: Pozostalosť. S ručením obmedzeným. Dlhý prízemný dom. Otec a jeho žena. Štíhly blondín v kockovanej košeli. Z nemocnice. Belasé nebo nad Halatkou.
Keywords: poviedky autorské; spoločenské poviedky; sociálne poviedky; próza; Habaj, Ivan (slovenský právnik, spisovateľ, prozaik, 15.5.1943 Urmince -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); Grečner, Dušan (slovenský akademický maliar, výtvarník, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiak Albína Brunovského. * 21.08.1944 Skalica, Slovensko -); slovenská literatúra - texty