Príbuzný z ostrova - Habaj, Ivan: 1943-; Dufek, Karol (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1978)
Otec zomrel už dávnejšie, matka však iba nedávno, pred necelými troma mesiacmi. Odvtedy je rodičovský byt prázdny. Na Dnešné časy to nie je nijaký luxusný byt, nachádza sa na prvú poschodí ošumelého činžiačika dokončeného v treťom desaťročí tohto storočia, na sklonku dobrých rokov, ktore predchádzali velkej hospodárskej kríze.
Obsah: Evakuanti. Bicyklisti. Dolniaci. Príbuzní. Samotári. Rybári. Pasieri a iné.
Keywords: poviedky autorské; spoločenské poviedky; realistické romány; próza; Habaj, Ivan (slovenský právnik, spisovateľ, prozaik, 15.5.1943 Urmince -); slovenská literatúra - texty