Od hriechu k hriechu: Akási iná jar. Neviditeľný obraz - Herko, Miloš: 1958- (Nová próza, 1989)
Debut obsahuje dve na seba voľne nadväzujúce prózy /Akási iná jar, Neviditeľný obraz/, ktorých postavy sa nachádzajú v napätej životnej situácii. Chcú z nej uniknúť a v ich vnútri prebieha prudké sebapoznávanie, cez ktoré si intenzívne uvedomujú svoj spôsob života a konania...