Ja musím byť zbojník: Ľanová košielka. Červený dolomán. Biely kabát. Ej, zapískal Jánošík. Pod šibenicou - Milota, Vlastimil: 1923-1993 (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1964)
Pozoruhodné literárne dielo, ktoré sa novým spôsobom vracia k starému literárnemu námetu: Jurajovi Jánošíkovi a jeho horným chlapcom.