Slovák na Mesiaci: Nežní lyrici. Epigramofón. Básnik chodiaci do úradu - Feldek, Ľubomír: 1936- (Žihadlice, 1986)
Autor má dar irónie rovnako ako sebairónie a prednosťou jeho satiry je, že on sám je vždy nielen na palebnom postavení, identifikuje sa aj so zasiahnutými. Napriek tomu, že jeho poézia je nemilosrdným festivalom našich súčasných národných necností, nechýba v nej ani optimizmus a hrdosť na našu zbojnícku vitalitu.