Ľudia z reportáže - Andrianov, Viktor: 1936-; Hrabica, Zdeněk: 1936- (Pionierska knižnica, 1981)
Pútavé rozprávanie sovietsko-československej autorskej dvojice Viktor Andrianov a Zdeněk Hrabica o ľuďoch z Fučíkovej ┤Reportáže┤ sa vracia do ťažkého obdobia národnooslobodzovacieho boja československého ľudu proti fašistickým okupantom. Čitateľovi približuje atmosféru tých rokov a bojov a široko dokumentuje, aký nezmieriteľný a obetavý zápas viedla robotnícka trieda, pracujúci ľud za oslobodenie svojej vlasti spod fašistickej poroby, za nové, spravodlivejšie spoločenské usporiadanie vlasti.