Bližšie k oblakom : (Den Wolken ein Stück näher) - Görlich, Günter: 1928-2010 (Úsvit, 1983)
Hlavným hrdinom knihy je ôsmak, ktorý rozpráva o svojich problémoch v škole, do ktorej začal chodiť, keď sa spoločne s rodičmi a súrodencami presťahoval do nového mesta, o problémoch v rodine a o rôznych zážitkoch.