Bližšie k oblakom (Den Wolken ein Stück näher) - Görlich, Günter: 1928-2010; Krenčey, Ivan; Feldek, Ľubomír: 1936-; Vojtášek, Alexej: 1952-; Vojtášek, Alexej: 1952-; Pišteyová, Eva (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1983)
Hlavným hrdinom knihy je ôsmak, ktorý rozpráva o svojich problémoch v škole, do ktorej začal chodiť, keď sa spoločne s rodičmi a súrodencami presťahoval do nového mesta, o problémoch v rodine a o rôznych zážitkoch.
Ilustrácie na predsádkach. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: romány autorské; Görlich, Günter (bpô nemecký spisovateľ. * 06.01.1928 Vroclav, Poľsko - 14.07.2010 Berlín, Nemecko); spoločenské romány; príbehy o deťoch; Feldek, Ľubomír (slovenský básnik, prozaik, dramatik a prekladateľ, 9.10.1936 Žilina-); Vojtášek, Alexej (český výtvarný umelec, grafik, ilustrátor. * 13.12.1952 Roudnice nad Labem, Česko -); školské prostredie; próza; nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov