Veľká kniha o psoch : (The Ultimate Dog Book) - Taylor, David Conrad: 1934-1913 (Gemini , b.t. [vyd.], 1991)
Veľká kniha o psoch poteší každého milovníka tohto domáceho zvieraťa. Farebné fotografické portréty každého významnejšieho plemena zobrazujú psa čo najprirodzenejšieho - jeho neopakovateľný výraz a postoj - a odhaľujú nám, prečo už celé stáročia toľké milióny ľudí obľubujú a vážia si psa. Dvojstranové profily vyše sto plemien okrem fotografií podrobne opisujú ich históriu, temperament, fyzické znaky a jedinečnosť. Kniha ponúka návod, ako sa o psa starať od jeho mladosti až po starobu, a zároveň radí, ako preniknúť do sveta chovateľov, ako psa cvičiť, pripravovať na výstavy a vôbec osvojiť si niektoré profesionálne zručnosti v tomto odbore.