Za čarovnými okienkami : (Hinter verzauberten Fenstern) - Funke, Cornelia: 1958- (Tatran, 2009)
Prečo otravný malý Olli dostal pekný adventný kalendár plný čokoládok a mne sa ušiel iba taký obyčajný kalendár s obrázkami, zlostila sa Júlia. Ale keď sa zotmelo, dom na jej kalendári zaplnil izbu čarovným striebristým svitom a bol taký tajuplný, že Júlia neodolala pokušeniu a otvorila prvé okienko. S údivom zistila, že domček je zaľudnený, a ona môže bez zábran doň vstúpiť. A vtedy sa začalo nezvyčajné dobrodružstvo...