Stratená kniha zo Sakemu : (The Physick Book of Deliverance Dane) - Howe, Katherine: 1977- (Ikar, 2010)
Dej tejto očarujúco, príťažlivo napísanej knihy, sa odohráva striedavo v súčasnosti a vo fascinujúcom období v dejinách Spojených štátov amerických ľ v období salemských procesov s bosorkami. Connie Goodwinová, ktorá si robí doktorát na Harvardovej univerzite, sa v lete venuje štúdiu potrebnému na dizertačnú prácu. Matkinu žiadosť, aby pripravila predaj opusteného domu po zosnulej starej matke Sophii, však nemôže odmietnuť. Po objavení starého kľúča v Biblii zo sedemnásteho storočia postupne preniká do tajomstiev domu, v ktorom žilo niekoľko pokolení jej rodiny. V kľúči bol ukrytý zožltnutý papierik s menom Deliverance Danová. Pátranie po identite ženy Connie privedie ku knihe, v ktorej sú zapísané dávno zabudnuté vedomosti ľ zdroj neobyčajnej moci. Pri odhaľovaní Deliverancinho dramatického príbehu Connie prenasledujú vidiny z minulosti. Netuší, že udalosti v Saleme sa jej týkajú až tak bezprostredne. Stratenú knihu zo Salemu autorka napísala s podmanivým zaujatím a šarmom. Jej dej plynulo prechádza z obdo