Koktail na rozlúčku: Knižka školského humoru - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919-; Grygar, Milan: 1926-; Grygar, Milan: 1926- (Bratislava Mladé letá, 1970)
Výber detských vtipov pre deti.
Keywords: humor školský; kuriozity literárne detské; vtipy detské; humor detský; anekdoty detské; Ďuríčková, Mária, vlast. m. Mária Masaryková, rod. Piecková (bola slovenská spisovateľka, prekladateľka, scenáristka a autorka literatúry pre deti a mládež. Okrem vlastnej tvorby sa venovala tiež zostavovaním zborníkov a výberov, v ktorých často siahala po ľudových námetoch a ľudovej slovesnosti. Taktiež sa venovala prekladom z ruštiny, češtiny a nemčiny. * 29.09.1919 Zvolenská Slatina, Slovensko - 15.03.2004 Bratislava, Slovensko); výber detských vtipov; poézia; Grygar, Milan (slovensko-český maliar, grafik, typograf a ilustrátor. Od konca 50. rokov sa venoval predovšetkým experimentálne abstraktné maľbe a vytváral akustické alebo Haptická kresby. Od šesťdesiatych do osemdesiatych rokov vytvoril desiatky filmových plagátov a ilustrácií k detským knihám. * 24.10.1926 Zvolen, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov