Utešené, zábavné ale i príkladné rytierske príbehy: O Grizelde, Genovéve, Meluzíne, Alexandrovi a o Tristanovi a Izolde - Hurtajová, Zuzana: 1950-; Hurtajová, Zuzana: 1950-; Hurtajová, Zuzana: 1950-; Hurtajová, Zuzana: 1950-; Cipár, Miroslav: 1935-; Hurtajová, Zuzana: 1950- (Bratislava Tatran, 1980)
Preklad 5 stredovekých rytierskych poviedok a románov.
Ilustr. na front. Vysvetlívky. Edičná poznámka. Rytierska poviedka v staršej slovenskej literatúre.
Keywords: príbehy autorské; historické poviedky; 18.-19. stor; rytierske príbehy; eseje; Tristan a Izolda; Hurtajová, Zuzana (slovenská vysokoškolská pedagogička, 27.11.1950 Palúdzka -); próza; svetová literatúra - texty; Cipár, Miroslav (slovenský výtvarník, maliar, grafik, ilustrátor. Od roku 1979 je autor nositeľom ceny Ľudovíta Fullu. Nar. 08.01.1935 vo Vysokej nad Kysucou, Slovensko -)