Abeceda zlatá alebo žartovný slovník slovenských miest a obcí: Zostavená roku 1859 v Banskej Štiavnici - Alman, Daniel; Eliáš, Michal: 1934-; Zdenkovič, Adam pozri Alman (Osveta, 1982)
Slovenská veršovaná zbierka Abeceda Zlatá je humorný veršovaný slovník obcí, ktorý obsahuje vlastivedné údaje o 73 mestách a dedinách vtedajšieho Uhorska. Prevahu tvoria opisy slovenských miest - tých je 55, okrem toho opísal aj 18 miest nachádzajúcich sa v dnešnom Maďarsku. Zbierka je zoradená abecedne podľa názvov obcí (od A po Z).