Abeceda dôvtipu: Alebo ako sa stať Sherlockom Holmesom - Čechura, Rudolf: 1931-2014; Wallnerová, Bibiana: 1932-; Stecher, Marcel: 1924-; Chvíla, Milan: 1944-2005 (Bratislava Mladé letá, 1986)
V knihe sa dozvieš, čo máš robiť, aby si bol dôvtipný, pohotový, bystrý, slovom taký, ako bývajú známi detektívi, povedzme napríklad Sherlock Holmes. Dozvieš sa viac ako cibriť všímavosť, trpezlivosť, logické myslenie aj pamäť.
Ilustr. na front. Literatúra. Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: kriminálne prípady; myslenie logické; logika; Čechura, Rudolf (bol český spisovateľ a televízny scénárista, autor Maxipsa Fíka alebo Huga z hôr, významný český holmeselog a propagátor Sherlocka Holmese v SR a nositeľom mnohých ocenení za svoje detektívne príbehy. * 05.02.1931 Želénky u Prahy, Česko - 07.10.2014 Praha, Česko); postrehy; pamäť; pozornosť; detektívne cvičenia; hry logické; prírodné vedy; Chvíla, Milan (bol slovenský akademický maliar, grafik, typograf. * 11.05.1944 Trenčín, Slovensko - 2005 Trenčín, Slovensko); matematika; logika; pre čitateľov od 13 rokov