Kratochvíľne, úsmevné ale i príkladné šibalské príbehy - Hurtajová, Zuzana: 1950- (Hviezdoslavova knižnica, 1988)
Táto knižka sprístupňuje časť veľmi bohatej a rôznorodej, dnes už takmer zabudnutej produkcie tzv. ľudových knižiek, ktoré sa v dávnejšej i menej dávnej minulosti tešili na Slovensku veľkej obľube. Je pozoruhodné, že práve táto lacná (grošová) literatúra pre ľud formovala vkus a estetické cítenie nenáročného čitateľa zvlášť z radov jednoduchého mestského a dedinského obyvateľstva.