Kratochvíľne, úsmevné ale i príkladné šibalské príbehy - Hurtajová, Zuzana: 1950-; Hurtajová, Zuzana: 1950-; Hurtajová, Zuzana: 1950-; Hurtajová, Zuzana: 1950-; Imro, Igor: 1943- (Bratislava Tatran, 1988)
Táto knižka sprístupňuje časť veľmi bohatej a rôznorodej, dnes už takmer zabudnutej produkcie tzv. ľudových knižiek, ktoré sa v dávnejšej i menej dávnej minulosti tešili na Slovensku veľkej obľube. Je pozoruhodné, že práve táto lacná (grošová) literatúra pre ľud formovala vkus a estetické cítenie nenáročného čitateľa zvlášť z radov jednoduchého mestského a dedinského obyvateľstva.
Vysvetlívky. Edičná poznámka.
Keywords: príbehy autorské; satirické poviedky; humoristické príbehy; ľudové príbehy; Hurtajová, Zuzana (slovenská vysokoškolská pedagogička, 27.11.1950 Palúdzka -); dedinské prostredie; próza; česká literatúra - texty; Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -)