Smích mezi reflektory aneb O divadle a filmu vesele i vážně, ale převážně nevážně - Hořec, Petr: 1926-2002 (Humor do kapsy, 1983)
Veselé a úsmevné herecké historky a anekdoty. Autor je pozbieral a vypočul v zákulisí najrôznejších českých a slovenských divadiel, známych hercov aj režisérov oboch pohlaví.