Deti čarovnej lampy 4. zv.: Deň džinovských bojovníkov : (Children of the lamp: The day of the djinn warrior) - Kerr, Philip: 1956- (Slovart, 2008)
V štvrtom príbehu džinovských dvojčiat Johna a Philippy Gauntovcov sa snažia zachrániť svoju mamu, ktorá sa musela odobrať do Babylonu, aby sa tam zbavila všetkých citov a stala sa najvyššou sudkyňou džinov - modrým džinom babylonským. Dvojčatá sa musia vydať na nebezpečnú púť bez akýchkoľvek džinovských schopností. Odhalia diabolský plán dávneho čínskeho cisára, ktorého sa zmocnil zloduch Iblis a ohrozuje milióny detí na celom svete. Podarí sa Philippe a Johnovi prekaziť Iblisov plán na narušenie rovnováhy šťastia a smoly vo svete?