Deti čarovnej lampy 4. zv.: Deň džinovských bojovníkov (Children of the lamp: The day of the djinn warrior) - Kerr, Philip: 1956-; Frank, Patrick (Slovart Bratislava, 2008)
V štvrtom príbehu džinovských dvojčiat Johna a Philippy Gauntovcov sa snažia zachrániť svoju mamu, ktorá sa musela odobrať do Babylonu, aby sa tam zbavila všetkých citov a stala sa najvyššou sudkyňou džinov - modrým džinom babylonským. Dvojčatá sa musia vydať na nebezpečnú púť bez akýchkoľvek džinovských schopností. Odhalia diabolský plán dávneho čínskeho cisára, ktorého sa zmocnil zloduch Iblis a ohrozuje milióny detí na celom svete. Podarí sa Philippe a Johnovi prekaziť Iblisov plán na narušenie rovnováhy šťastia a smoly vo svete?
Pre čitateľov od 12 rokov.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; fantazijné romány; próza; Kerr, Philip, pre deti písal knihy pod pseudonymom PB Kerr (škótsko-anglický spisovateľ sci-fi románov, thrillerov pre deti a dospelých. Žije vo Wimbledone, Londýn. Nar. 22.02.1956 Edinburgh, Škótsko -); škótska literatúra - texty; pre čitateľov od 12 rokov