Sicílčan : (The Sicilian) - Puzo, Mario: 1920-1999 (Smena, 1987)
Napínavý príbeh osudov Michaela Corleoneho, najmladšieho syna Krstného otca Vita Corleoneho, ktorý sa vracia po dvoch rokoch strávených v exile v Amerike na Sicíliu, odkiaľ musel ujsť pre vraždu vysokého policajného dôstojníka, aby zaujal miesto korunného princa corleonovskej rodiny.