Šťastná pútnička : (The Fortunate Pilgrim) - Puzo, Mario: 1920-1999 (Členská knižnica Pravda, 1976)
Lucia Santa, hrdinka románu, prežíva svoj pohnutý osud v newyorskej West Side, dobre známej štvrti chudobných prisťahovalcov, v ktorej vyrastá podhubie mafie. Príbeh prostej ženy, matky, Talianky vydatej v Amerike, jej cesta z chudobných pomerov až k bohatstvu, ku ktorému sa dopracovala nečistými prostriedkami, aj stykom s podsvetím.