Čo mi líška rozprávala: S ilustráciami Josefa Ladu - Mahen, Jiří: 1882-1939 (Otvor sa rozprávka, 1986)
O ľuďoch líška rozprávala nerada, preto je o nich v tých rozprávkach veľmi málo rečí, veď inde sa nahovorí neúrekom o každom, aj o tom ich najmenšom skutku.