Čo mi líška rozprávala: S ilustráciami Josefa Ladu - Mahen, Jiří: 1882-1939; Medveď, Ján Bajdoš: 1926-; Lada, Josef: 1887-1957 (Východoslovenské vydavateľstvo Košice, 1986)
O ľuďoch líška rozprávala nerada, preto je o nich v tých rozprávkach veľmi málo rečí, veď inde sa nahovorí neúrekom o každom, aj o tom ich najmenšom skutku.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; líška; rozprávky pre najmenších; Mahen, Jiří, vlast. menom Antonín Vančura (bol český dramatik, básnik, prozaik, esejista, kultúrny publicista, divadelný teoretik a kritik, režisér, knihovník a ichtyológ. * 12.12.1882 Čáslav, Česko - 22.05.1939 Brno, Česko); Lada, Josef (bol český maliar, kresliar, ilustrátor a spisovateľ. *17.12.1887 Hrusice, Česko - 14.12.1957 Praha, Česko); próza; česká literatúra - texty; Medveď, Ján Bajdoš (bol slovenským redaktorom denníka ĽUD, redaktorom vo Vydavateľstve slovenský spisovateľ. Uverejnil 23 knižných spomienkových titulov významných slovenských osobností. * 27.12.1926 Čierny Balog, Slovensko -)