Plechové srdiečka - Mačingová, Božena: 1922- (Úsvit, 1973)
Kniha o Miškovi a jeho životný príbeh ako aj príbeh osudov celej jeho rodiny. Začína sa pred bránou detského domova, kde sa ocitá Miško, jeho matka aj malá setrička. Názov knihy je podľa plechového srdiečka, ktoré má Miško na retiazke od mamy.