Vejce a ja : (The Egg and) - MacDonald, Betty: 1908-1958 (Vyšehrad, 1989)
Dievčenský román Vajce a ja od Betty MacDonald je nabitý humorným opisovaním situácií, do ktorých sa hrdinka Betty dostáva od chvíle, keď sa vydala za Boba. Zdravý humor tejto knihy upúta každého, kto chce pri knihe zabudnúť na všedné starosti. Kniha zachytáva život v novom domove v prostredí slepačej farmy a s novými susedmi a susedkami autorky. Keď sa totiž Betty MacDonald presťahovala na malý polostrov v štáte Washington, nebola pripravená na život v obklopení divokou prírodou. V dome, ktorý neustále vyžadoval opravy, nemala tečúcu vodu, elektrinu. A v tomto čase prišlo na svet ich dieťa. Napriek situácii si MacDonaldovci zachovali zmysel pre humor. Vo filmovom spracovaní The Egg and I z roku 1947 si hlavné postavy, Boba a Betty, zahrali Claudette Colbert a Fred MacMurray.