Pán tragáčik a templári 5. diel : (Pan Samochodzik i templariusze) - Nienacki, Zbigniew: 1929-1994 (Pán Tragáčik, 2006)
V tomto príbehu pán Tragáčik s trojicou mladých priateľov hľadá legendárny poklad templárov - rehole, ktorá pôvodne vznikla na ochranu chrámu Božieho hrobu vo Svätej zemi. Neskôr templári získali veľkú moc i bohatstvo a svoj poklad ukryli na území Poľska. Poklad hľadajú aj bohatí Petersenovci z Dánska, ktorí chceli pána Tragáčika získať za spojenca. Kto ho nájde ako prvý? Čitateľ sa nielen zabaví na pútavom príbehu, ale sa aj dozvie veľa zaujímavostí z dejín a architektúry dávnych stavieb.