Vesmírne dobrodružstvá : (Mój księźycowy pech) - Broszkiewicz, Jerzy: 1922-1993 (Stopy, 1978)
Píše sa rok 862 ranej doby kozmickej, do ktorej nás vďaka svojej skvelej fantázii zavedie známi poľský spisovateľ Broszkiewicz, aby nám priblížil život a dobrodružstvá mladých ľudí budúcich storočí, kedy našu epochu budú označovať ako barbarskú a ľudstvo bude podnikať výpravy za hranice slnečnej sústavy.