Abe-el-Kader - Knittel, John: 1891-1970 (Tvorba národov, 1970)
Román z prostredia severnej Afriky - z Maroka. Na pozadí oslobodzovacieho boja Maročanov sa odohráva dramatický ľúbostný príbeh dcéry francúzskeho generála a povstaleckého vodcu...