Abe-el-Kader - Knittel, John: 1891-1970; Krausová, Nora: 1920-2009; Šesták, František: 1935-2004 (Slovenský spisovateľ Bratislava, 1970)
Román z prostredia severnej Afriky - z Maroka. Na pozadí oslobodzovacieho boja Maročanov sa odohráva dramatický ľúbostný príbeh dcéry francúzskeho generála a povstaleckého vodcu...
Keywords: Knittel, John, vl. menom Emanuel Hermann Knittel (švajčiarsky spisovateľ, 24.3.1891 v Dharwar, Indii - 26.4.1970 v Maienfeld, Graubünden); romány autorské; dobrodružné romány; Afrika - severná; próza; švajčiarska literatúra - texty; Krausová, Nora (slovenská literárna vedkyňa, prekladateľka, 13.6.1920 Chynorany - 22.8.2009 Bratislava); Afrika - severná