Moderná svetová dráma: Električka zvaná Túžba. Becket alebo Božia česť. Fyzici. Obzri sa v hneve - Williams, Tennessee: 1911-1983; Anouilh, Jean: 1910-1987; Dürrenmatt, Friedrich: 1921-1990; Osborne, John: 1929-1994 (Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry, 1964)
Texty Williamsových, Anouilhových, Durrenmattových i Osbornových hier sú už samy osebe také silné, že ani v takejto jednodimenzionálnej podobe nič nestrácajú zo svojej umeleckej a ideovej pôsobnosti.