Štyri hry slovenskej moderny: Antológia medzivojnovej drámy - Stodola, Ivan: 1888-1977; Barč-Ivan, Július: 1909-1953; Zvon, Peter: 1913-1942; Králik, Štefan: 1909-1983 (Čítanie študujúcej mládeže, 1973)
Určujúcim hľadiskom výberu editora štyroch ukážok zo slovenskej dramatickej moderny, čiže tvorby písanej už pre profesionálne divadlo, boli jednak jej najosobitejší predstavitelia, a jednak ich reprezentačné diela. Pri druhom kritériu sa bral zároveň zreteľ na čo najširší žánrový a typový záber (hra historická, psychologická a veršovaná, pričom Matka predstavuje psychologickú interpretáciu témy tradičnej), ďalej ohľad na vzájomné druhové zoskupenie (smutnohra, osudová hra, občianska hra i komédia).