Fanny a Alexandr: Prolog. Vánoce. Smrt a pohřeb. Odchod. Letní události. Démoni : (Fanny och Alexander) - Bergman, Ingmar: 1918-2007 (Máj, 1988)
Rozsiahla rodinná freska Fanny a Alexandr natočená v dvoch verziách, trojhodinovej a päťhodinovej, zaujíma v Bergmanovej tvorbe výnimočné miesto. V nej sa súčasne - tentokrát ovšem okorenené zdravou dávkou irónie a sebairónie - objavujú témy a motívy, ktoré predchádzajúce filmy spracovávali oddelene (vzťah umenia a života, vzťah reálna a ireálna, racionálna a iracionálna, skutočnosti a fantázie, problém manželského partnerstva, otázka božej existencie a atď.).