Náš Faust: Faust a Mefisto v Paríži. Zásnuby inžiniera Fausta - Boor, Ján: 1915-2002; Števček, Ján: 1929-1996 (Divadelná tvorba, 1982)
Faust je legendárna postava vzdelancov, ktorý uzavrel zmluvu s diablom . Legenda je nemeckého pôvodu, ale rozšírila sa aj do ďalších európskych krajín. Príbeh o doktorovi Faustovi a jeho zmluve s Mefistofelem je od 16. storočia jedným z najčastejšie spracovávaných námetov v európskej literatúre.