Buky podpolianske: Komédia v štyroch dejstvách - Králik, Štefan: 1909-1983 (Slovenské divadlo, 1952)
Debutoval v roku 1942. Jeho tvorba sa úzko viaže na jeho lekársku prax, nakoľko v nej využíva vlastné zážitky z lekárskeho pôsobenia. Okrem tejto témy sa v jeho dielach objavujú i obrázky z dedinského života, historické námety, ale tiež osobné a spoločenské problémy. Spolupracoval s ochotníkmi, na javisku SND sa jeho diela začali uvádzať až po oslobodení.