Buky podpolianske: Komédia v štyroch dejstvách - Králik, Štefan: 1909-1983; Tvarožek, Eduard Vladimír: 1920-1999; Brezina, Ján: 1917-1997 (Bratislava Matica slovenská, 1952)
Debutoval v roku 1942. Jeho tvorba sa úzko viaže na jeho lekársku prax, nakoľko v nej využíva vlastné zážitky z lekárskeho pôsobenia. Okrem tejto témy sa v jeho dielach objavujú i obrázky z dedinského života, historické námety, ale tiež osobné a spoločenské problémy. Spolupracoval s ochotníkmi, na javisku SND sa jeho diela začali uvádzať až po oslobodení.
Kopírované dielo.
Keywords: divadelné hry; hry divadelné; komédie; humoristické príbehy; dedinské prostredie; robotnícka kolónia; próza; Králik, Štefan (slovenský dramatik staršej generácie povojnových spisovateľov, povolaním lekár, 8.4.1909 Závodie - 30.1.1983 Bratislava); Brezina, Ján (slovenský nadrealistický básnik, literárny vedec, teoretik a historik, prekladateľ. * 01.01.1917 Východná, Slovensko - 04.08.1997 Bratislava, Slovensko); slovenská literatúra - texty; regionálne zbierky; Tvarožek, Eduard Vladimír (bol slovenský esperantista, básnik a prekladateľ. * 13.05.1920 Horný Ďue, Slovensko - 09.08.1999 Trenčín, Slovensko, pochovaný na slovenskom Národnom cintoríne v Martine); Detva (Slovensko); Detva (Slovensko)