Hry 1: Bankrot. Búrka. Výnosné miesto - Ostrovskij, Aleksander Nikolajevič: 1823-1886 (Svetoví klasici, 1974)
Búrka (rus. ?????) - Má podtitul Dráma v piatich dejstvách a pokračuje v Ostrovského línii hier kritických voči kupcovskému stavu v Rusku. Autor sa tentokrát neubral smerom veselohry, ale "vzájomné vzťahy tyranstva a pokory doviedol do tých najtragickejších dôsledkov".