Z javiska: Strašne ošemetná situácia. Žobrácke dobrodružstvo. Meridián. Strieborný jaguár. Zlatý dážď - Solovič, Ján: 1934-; Števček, Ján: 1929-1996; Mydlo, Svetozár: 1948-2014 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1981)
Solovičova dramatická tvorba nielen z javiska, ale aj v knižnej podobe sa môže prihovárať našim súčasníkom, ktoré tematicky buď chýbajú v súčasnej próze alebo ju dopĺňajú. V Piatich hrách, ktoré vychádzajú v tomto výbere, Solovič nastoľuje a rieši morálne mladej i staršej generácie, kritizuje rozličné neduhy, ktorých sa musí zbaviť socialistická spoločnosť, aby rýchlejšie napredovala k vytúženému cieľu, ku komunizmu.
Rozlož. ilustr. tit. list. Ilustr. na predsádkach. Mimo edície.
Keywords: divadelné hry; hry divadelné; drámy; televízne hry; hry televízne; scenáre filmové; Solovič, Ján (slovenský dramatik a scenárista. V roku 1975 mu bol udelený titul zaslúžilý umelec. * 08.03.1934 Pliešovce, Slovensko -); Števček, Ján (slovenský literárny vedec, kritik, esejista, scénárista, básnik. * 13.09.1929 Mýto pod Ďumbierom, Slovensko - 26.09.1996 Bratislava, Slovensko); filmové scenáre; próza; slovenská literatúra - texty; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)