Z obrazovky: Straty a nálezy. Polnoc bude o päť minút. Dobrí ľudia ešte žijú - Solovič, Ján: 1934-; Králik, Ivan: 1937-2009; Mydlo, Svetozár: 1948-2014 (Bratislava Smena, 1984)
Predkladáme čitateľovi výber z bohatej televíznej tvorby Jána Soloviča. Akoby potvrdenie toho, čo autor pri rozličných príležitostiach neraz zdôrazňoval: že sa totiž cíti tak divadelným, ako aj televíznym autorom.
Rozlož. ilustr. tit. list. Ilustr. na predsádkach. Mimo edície.
Keywords: divadelné hry; hry divadelné; drámy; scenáre filmové; televízne hry; hry televízne; Solovič, Ján (slovenský dramatik a scenárista. V roku 1975 mu bol udelený titul zaslúžilý umelec. * 08.03.1934 Pliešovce, Slovensko -); Kralik, Ivan (bol slovenský publicista, scenárista a prekladateľ. * 28.11.1937 Banská Bystrica, Slovensko - 14.08.2009 Banská Bystrica, Slovensko); próza; slovenská literatúra - texty; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, grafik, karikaturista, známkár a ilustrátor. Bol dvorným grafikom Radošinského naivného divadla, dlhoročným výtvarným redaktorom vydavateľstva Mladé letá, spolupracovníkom časopisu Slniečko a ďalších vydavateľstiev, divadiel a periodík. V posledných rokoch intenzívne spolupracoval s vydavateľstvom Buvik. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)